Na de Nieuwe Sleutelprojecten: uitdagingen voor de middelgrote stations

De Nieuwe Sleutelprojecten zijn op een na klaar. De stations van Rotterdam, Arnhem, Breda, Den Haag en Utrecht hebben een nieuwe standaard gezet en zijn inmiddels nieuwe iconen geworden. Voor Bureau Spoorbouwmeester en de Rijksbouwmeester aanleiding voor het onlangs gehouden symposium ’De Nieuwe Sleutelprojecten: op weg naar 2030’.

Floris Symposium

Ruim 190 aanwezigen luisterden naar de verhalen over de Nieuwe Sleutelprojecten (NSP) en dat wat komen gaat. Daarmee was het symposium veel meer dan alleen een terugblik. Na de NSP- projecten staan de middelgrote stations voor een vernieuwingsopgave. Ze zijn wellicht niet zo groots en meeslepend als de NSP, maar dat maakt ze zeker niet minder relevant en interessant. Daarbij dient zich meteen de vraag aan hoe deze nieuwe opgaven kunnen gaan profiteren van de lessons learned van de NSP.

Prominente sprekers

Tijdens het symposium kwamen diverse hoofdrolspelers aan het woord: (oud) Rijksbouwmeesters, (oud) Spoor­bouwmeesters, opdrachtgevers, architecten en prominente vertegenwoordigers van overheden, ProRail en NS. Samen met gespreksleider Tracy Metz zorgden zij voor een boeiende terug- en vooruitblik op de NSP en het spoor van de toekomst.

Lees het volledige verslag van het symposium