Bijeenkomst “Consultatie en Ontmoeten” Oldenkotte

Binnenkort komt de voormalige TBS-kliniek Oldenkotte te Rekken in de verkoop. Het Rijksvastgoedbedrijf biedt geïnteresseerden de kans om de kliniek te kopen en te transformeren tot een zogeheten ‘Huis van de natuur’. Op 12 maart organiseert het Rijksvastgoedbedrijf de bijeenkomst “Consultatie en Ontmoeten" in Rekken. Doel is een ontmoeting te faciliteren tussen verschillende partijen voor mogelijke samenwerking bij het realiseren van de transformatie.

In nauw overleg met het Rijksvastgoedbedrijf en de gemeente Berkelland heeft Rijksbouwmeester Floris Alkemade op 24 september 2019 voorgesteld om bij de voormalige tbs-kliniek ruimte te bieden aan een unieke ontwikkeling: ‘Het huis van de natuur’. Er is geen in de omgeving passende herbestemming voor dit gebouw, daarom wordt ingezet op ‘verval als ontwikkelkans’. Het gebouw wordt niet gesloopt, maar teruggegeven aan de natuur. De 100-jarige geschiedenis blijft op deze manier behouden. Voor de transformatie zijn zeven gezichtspunten benoemd, waaronder Hergebruik, Recreatie en Kunst en Cultuur. In de Nota van Uitgangspunten voor het “Huis van de Natuur” staat meer informatie.

Bijeenkomst “Consultatie en Ontmoeten”

Op 12 maart organiseert het Rijksvastgoedbedrijf de bijeenkomst “Consultatie en Ontmoeten”. Deze vindt plaats in de voormalige tbs-kliniek Oldenkotte te Rekken. De doelen van de bijeenkomst zijn om de Nota van Uitgangspunten te bespreken en een ontmoeting te faciliteren tussen verschillende partijen voor mogelijke samenwerking bij het realiseren van de transformatie. Deze consultatie is geen pre-bid meeting.

Programma

16.30 Rondleiding (optioneel)
17.00 Inloop en diner
18.00 Toelichting Huis van de natuur (door Rijksbouwmeester Floris Alkemade en Matthijs Schouten, buitengewoon hoogleraar ecologie en filosofie van het natuurherstel Universiteit Wageningen)
18.45 Met elkaar in gesprek over de gezichtspunten
20.00 Ontmoetingsmarkt

Aanmelden

Aanmelden voor deze bijeenkomst is verplicht en kan via de website van het Rijksvastgoedbedrijf. Tevens vindt u hier meer informatie over de Nota van Uitgangspunten en de verkoop.

Enkele getoonde beelden op deze pagina zijn impressies van de mogelijk ontwikkeling van de voormalige tbs-kliniek naar het Huis van de Natuur.