4,1 m2 - comfortcabin Pieter Stoutjesdijk, voormalig SZW-gebouw, Den Haag

In 2016 zullen meer dan 43.000 vergunninghouders moeten worden gehuisvest in Nederland. Nieuwe sociale woningen bouwen duurt veel te lang en kost handen vol geld. Bovendien staat er in Nederland al meer dan veertig miljoen vierkante meter aan kantoorruimte leeg. “Laten we de twee op een slimme manier combineren!”, aldus Pieter Stoutjesdijk.

Comfortcabin

Pieter Stoutjesdijk (ECOnnect) ontwierp en bouwde met een nieuwe freestechniek een comfortcabin die bestaat uit sanitair, kasten en een keuken. De techniek maakt een grote flexibiliteit in afmeting, vorm en materiaalgebruik mogelijk waardoor meerdere doelgroepen kunnen worden bediend.

Deze comfortcabins zijn gerealiseerd in het voormalige gebouw van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW). Dit gebouw staat leeg en krijgt een nieuwe bestemming. De gemeente Den Haag besloot om SZW in te zetten als huisvesting voor statushouders. Bij het Atelier ontstond het idee om met een inbouwunit te laten zien dat een kantoor met minimale middelen razendsnel is om te bouwen tot een woning.

Lees verder op de pagina van Young Innovators.