Project 'Young Innovators' van start

Acht jonge ontwerpers zijn op uitnodiging van het College van Rijksadviseurs aan de slag gegaan met diverse grote ruimtelijke opgaven: Dik Houben (Living Shell), Jeroen Atteveld (Thermen Westpoort), Claire Oude Aarninkhof en Minke Mulder (Croproad Park), Peter Leeuw (Nieuwe Eetlust), Joppe Veul en Paul van Dijk (Water-ways to climate adaptation) en Wolbert van Dijk (Het Dijkplateau).

Young Innovators van start
Beeld: Wolbert van Dijk - Het Dijkplateau
Young Innovators van start

De jonge ontwerpers werken in het kader van de ‘Young Innovators’, een nieuw onderdeel in de werkagenda 'De techniek van het verbinden'. Uit een rijke verzameling Archiprix-inzendingen van de afgelopen jaren selecteerde het CRA zes relevante projecten voor actuele thema's uit zijn eigen werkprogramma.

De geselecteerde ontwerpers zullen in een vervolgopdracht hun werk verdiepen. Ze worden betrokken bij de grote ruimtelijke opgaven ‘Her-pakken’, ‘Energietransitie en Ruimte’, ‘Nieuwe Cultuurlandschappen’, ‘Concentratie, Stabilisatie en Krimp’ en ‘Een Betere Delta’. Met de formulering van een concrete ontwerpopdracht, begeleiding door de Rijksadviseurs zelf en experts uit verwante disciplines, biedt het CRA de ideeën realistische en praktijkgerichte versterking. De uitkomsten worden in de zomer gepresenteerd.

Voor meer beelden en toelichtingen op de afstudeerplannen, zie de Archiprix-website.