CRA op werkbezoek in Almere

Wethouder Duurzame Ruimtelijke Ontwikkeling van Almere, Henk Mulder, leidde op dinsdag 15 april het College van Rijksadviseurs langs verschillende ontwikkelingen in Almere. De ontwikkeling van het terrein voor de Floriade in 2022, programma's voor aantrekkelijk en leefbaar houden van bestaande buurten en het ontstaan van nieuwe wijken met ruime mogelijkheden voor zelfbouw, stonden centraal tijdens het bezoek.

Werkbezoek Almere
Werkbezoek Almere

In Almere blijft naar verwachting in de komende jaren/decennia een forse woningbouwopgave bestaan. De plannen bestaan uit het realiseren van nieuwe woningen waarin het groenblauwe en meerkernige karakter van de stad overeind blijft. Opvallend aan de huidige woningontwikkeling in Almere is de ruimte voor (toekomstig) bewoners van de stad om hun eigen woonwensen gestalte te geven, zoals in wijken Homeruskwariter, Nobelhorst en Oosterwold.

Het College van Rijksadviseurs heeft in de afgelopen jaren diverse adviezen gemaakt over de ontwikkeling van Almere in regionaal verband, het meest recente advies betreft het advies over het RRAAM (Rijk-Regioprogramma Amsterdam-Almere-Markermeer) van 11 september 2013.