Tentoonstelling Atelier Rijksbouwmeester in Ministerie van BZK

Onlangs opende Mark Fréquin, DG Bouwen en Wonen de tentoonstelling Atelier Rijksbouwmeester - Ruimte voor ontwerp sinds 1806 in het Ministerie van BZK aan de Turfmarkt.

Tentoonstelling Atelier Rijksbouwmeester in Ministerie BZK
Tentoonstelling Atelier Rijksbouwmeester in Ministerie BZK

De tentoonstelling laat de werkzaamheden zien van de Rijksbouwmeester door de jaren heen en toont de breedte en diversiteit van zijn functie. In de ramen van de zijbeuk van de grote entreehal zijn ‘etalages’ ingericht met foto’s en films. Ook staan er maquettes, onder andere van de Turfmarkt zelf en liggen er boekjes en bladen over architectuur en stedenbouw.

Daarnaast wordt ingegaan op drie belangrijke beleidsthema’s, waarin het Atelier Rijksbouwmeester en het ministerie van BZK nauw samenwerken.

  • de Gouden Piramide, de prijs voor inspirerend opdrachtgeverschap. Deze prijs is een initiatief van BZK, OCenW en I&M uit 2003; de organisatie is in handen van het Atelier; de Rijksbouwmeester is voorzitter van de jury en de uitreiking is op 22 november.
  • Nederland wordt Anders, een ‘tegenbeweging, die gekenmerkt wordt door optimisme, innovatie en ontwerpkracht’ van ruimtelijke professionals.
  • Oog voor de buurt. Campagne om de ‘ontwerpkracht’ in aandachtswijken te stimuleren en de leefbaarheid te vergroten.

De tentoonstelling is tot einde van dit jaar te zien.

ADRES: Turfmarkt 147, Den Haag

OPENINGSTIJDEN: 07.00-20.00 uur