Nederlandwordtanders /Live

Circulair bouwen, energietransitie, sociale innovatie, technologische vernieuwing: ontwerpers leveren een belangrijke bijdrage aan de grote maatschappelijke opgaven van dit moment. Maar, wie zijn hun mogelijkmakers? Daar gaat het onder meer over tijdens Nederlandwordtanders/Live #5.

NL wordt anders

De avond biedt het podium aan vier ontwerpers en de ‘mogelijkmakers’ van hun innovatieve projecten. Er is aandacht voor één van de meest urgente maatschappelijke en ruimtelijke opgaves van deze tijd: de huisvesting van vluchtelingen. Curator Carolien Schippers (COA) zal dieper ingaan op dit huisvestingsvraagstuk als opgave voor ontwerpers. Curatoren Duzan Doepel (Doepel Strijkers), Marco Vermeulen (Studio Marco Vermeulen), Jeroen Atteveld (CRa Young Innovator '14) en Ellen van Acht (KUUB) zullen hun mogelijkmakers van het circulaire bouwen, biobased bouwen, de energietransitie en sociale innovatie voorstellen.

Mogelijk maken

In 2015 richt Nederlandwordtanders zich op de mogelijkmakers van ruimtelijke vernieuwing. Mensen die zorgen voor financiële haalbaarheid, passende wet- en regelgeving, sociale en ecologische aspecten en samenwerking met andere disciplines. Mensen die kunnen helpen om prototypes haalbaar en herhaalbaar te maken. Lees en bekijk meer over de bijeenkomsten van Nederlandwordtanders/Live op www.nederlandwordtanders.nl.

Bekijk het nieuwste filmpje van Nederlandwordtanders over mogelijkmakers.