Debat over de metropolitane potentie van Nederland

Woensdag 12 april gaan Floris Alkemade, Zef Hemel en Michelle Provoost in debat over het thema 'de metropolitane potentie van Nederland'. Moderator is Michiel van Iersel.

Floris Alkemade

Dit debat is de tweede aflevering van een lezingenreeks voor studenten van de Academie van Bouwkunst. De lezingen zijn onderdeel van het lectoraatsprogramma Architectuur. Het debat op 12 april is publiek toegankelijk; de overige lezingen zijn alleen toegankelijk voor studenten. Toegang is gratis. De voertaal is Engels. 

Floris Alkemade is Rijksbouwmeester en geeft sinds 2014 leiding aan het lectoraat Architectuur met de titel 'Tabula Scripta'. Zef Hemel is hoogleraar grootstedelijke vraagstukken aan de Universiteit van Amsterdam. Michelle Provoost is architectuurhistoricus. Michiel van Iersel is medeoprichter van Non-fiction en Failed Architecture en sinds 2016 research fellow van het lectoraat Architectuur van de Academie van Bouwkunst. Tijdstip en locatie


Woensdag 12 april, start 19.30 uur in de Hoge Zaal van de Academie van Bouwkunst, Waterlooplein 213 in Amsterdam. Er is een beperkt aantal vrije plaatsen beschikbaar; reserveren is niet mogelijk. De Academie is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer.