IABR 2018+2020

Rijksbouwmeester Floris Alkemade, Vlaams Bouwmeester Leo Van Broeck en architect Joachim Declerck zijn benoemd tot curatoren van de komende twee edities van de Internationale Architectuur Biennale Rotterdam (IABR) in 2018 en 2020.

Floris Alkemade

Vox Populi

Rijksbouwmeester Floris Alkemade geeft zijn bijdrage aan het  IABR de werktitel ‘Vox Populi’, Als Rijksbouwmeester streeft hij ernaar om bij iedere ontwerpopgave de maatschappelijke meerwaarde mee in het script te schrijven.  Alkemade: " klimaatverandering is een technisch vraagstuk, het bepalende krachtenveld bevind zich buiten dat domein: de Vox Populi. Juist daar zien we op dit moment radicale verandering, de tweedeling en het opkomend protest. Ontwerp is bij uitstek een instrument om te verbinden waar sociale tegenstellingen zich steeds sterker lijken af te tekenen."

Lees het volledige persbericht van het IABR.