Briefadvies WHO CARES gepubliceerd

Het is tijd voor een nieuwe kijk op wijken, wonen en zorg. Met verbeelding en ontwerpkracht. Met oog voor technologische innovatie. Met mensen die over de grenzen van hun vakgebied heen kijken en contact maken met buurt en bestuur. Dat staat in het briefadvies, geschreven door de initiatiefnemers van WHO CARES: Humanitas, de Raad voor de Volksgezondheid en Samenleving en de Rijksbouwmeester.

Tentoonstelling Who Cares
Beeld: Bas Kijzers

Rijksbouwmeester Floris Alkemade maakte het advies gisteren openbaar tijdens de opening van de WHO CARES tentoonstelling in het ministerie van Binnenlandse Zaken in Den Haag. In dit advies staat de analyse van de oogst aan plannen en ideeën, de debatten tussen juryleden en gesprekken met allerlei betrokkenen. Eén van de aanbevelingen betreft het oprichten van een Community of Practice, waarin wordt geleerd van de inzendingen van Who Cares en kennis wordt gedeeld. Dit advies is verstuurd aan de ministers van VWS en BZK, Hugo de Jonge en Kasja Ollongren.

Tentoonstelling WHO CARES
Beeld: Bas Kijzers

Tentoonstelling Den Haag

Het advies werd openbaar gemaakt tijdens de opening van de tentoonstelling in het Atrium van het Ministerie van Binnenlandse Zaken. De opening werd geleid door Pieter Hilhorst, lid van de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RVS). Hij ging in gesprek met de Rijksbouwmeester en met Chris Kuijpers, DG Bestuur, Ruimte en Wonen (ministerie van BZK) en Kees van der Burg, DG Langdurige Zorg (ministerie van VWS).

De tentoonstelling is tot en met 2 april te zien in het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Turfmarkt 147 in Den Haag. Aansluitend is de tentoonstelling tot en met 4 mei te zien in het Atrium van het Stadhuis in Den Haag.

Tentoonstelling WHO CARES
Beeld: Bas Kijzers