Afscheid nemen van Nederlandwordtanders

Acht jaar nadat voormalig Rijksbouwmeester Liesbeth van der Pol het programma Nederland Wordt Anders lanceerde, komt het platform ten einde. Met een laatste online magazine wordt dit platform afgesloten. Dit afscheid is echter ook een nieuw begin. De Rijksbouwmeester lanceert binnenkort een nieuw platform,  dat zich richt op de maatschappelijke opgaven van nu: Here comes the Sun.

Nederlandwordtanders

Het programma Nederland Wordt Anders startte in 2009 met een serie aan onderzoekslabs en in 2013 lanceerde de rijksbouwmeester een vernieuwde website als platform voor ruimtelijke vernieuwing. Inmiddels lijkt een nieuwe praktijk - waarin ruimtelijke kwaliteit en economische, sociale en ecologische duurzaamheid samen sterk staan - te zijn ontstaan en de economische omstandigheden in ons land zijn weer gunstig. Daarmee is de tijd gekomen om afscheid te nemen van Nederlandwordtanders en voor nieuw begin.

Afsluiting Nederlandwordtanders

Met een laatste E-zine en grote dank aan het Nederlandwordtanders-netwerk, het projectteam en andere betrokkenen sluiten wij dit inspirerende platform af. Alle projecten, interviews, pitches en meer blijven terug te lezen in het archief van Nederlandwordtanders en te zien in de videokamer.

Nieuw platform: Here Comes The Sun

De crisis mag dan - voorlopig - voorbij zijn, maar juist nu er grote maatschappelijke vraagstukken op ons af komen moeten we ervoor zorgen niet terug te vallen in oude patronen. Het belang van innovatieve ideeën en ontwerpen is nu zelfs belangrijker dan ooit. Om die reden zullen wij binnenkort een nieuw platform lanceren: ‘Here Comes The Sun'. Op dit platform zullen we projecten, essays, studies en zo meer verzamelen om de ruimtelijke vernieuwing in de ruimste zin van het woord in kaart te brengen, te inspireren, verbanden te leggen en van en met elkaar te leren. Voor dit platform kunnen al relevante projecten, essays, studies worden ingediend.  Bekijk de website voor meer informatie.