The Missing Link: het programma

De Internationale Architectuur Biennale Rotterdam opent op 1 juni 2018 haar achtste editie, het eerste deel van IABR–2018+2020–THE MISSING LINK, in één keer in twee steden: Rotterdam en Brussel. Rijksbouwmeester Floris Alkemade vormt samen met Vlaams Rijksbouwmeester Leo van Broeck en Joachim Declerck van Architectural Workroom Brussels het curatorteam van IABR 2018+2020: THE MISSING LINK.

IABR

In deze periode organiseert de IABR samen met haar partners in het HAKA-gebouw en het omliggende M4H-gebied een uitgebreid programma met onder meer debatten, werksessies, lezingen, workshops, conferenties, presentaties, fietstours en rondleidingen. Rode draden zijn de energietransitie, de relatie tussen ruimtelijk ontwerp en de sociaal-maatschappelijke opgave, en de uitdagingen in het Rotterdamse M4H-gebied en in de Delta van de Lage Landen.

Het actuele overzicht van alle activiteiten vind je op de website van de IABR.

Een greep uit het programma

Openingsweekend 2-3 juni

Het openingsweekend op 2 en 3 juni is het startschot van deze biennale. Op zaterdag kunt u vanaf 10:00 uur de werkruimtes en de tentoonstelling in het HAKA-gebouw verkennen. Het programma begint om 12:00 uur met verschillende presentaties van de drie curatoren en van andere sprekers en gasten. Op zondag is er geen programma, maar kunt u gratis de tentoonstelling bezoeken.
Voor het openingsweekend kunt u zich online aanmelden via de website van de IABR.

High Noon


Elke dinsdag t/m vrijdag om 12:30 uur wordt in High Noon met het aanwezige publiek gediscussieerd over vragen als hoe het anders zou moeten én anders zou kunnen, met gastsprekers als de Watergezant Henk Ovink, de Rijksadviseurs voor de Fysieke Leefomgeving Daan Zandbelt en Berno Strootman, en dé expert op het gebied van energie en ruimte, voormalig IABR-curator en Rijksadviseur Dirk Sijmons.
Atelier Rijksbouwmeester

Het Atelier Rijksbouwmeester organiseert tijdens deze biennale vijf sessies waarin Rijksbouwmeester en IABR–curator Floris Alkemade nadrukkelijk de discussie met het publiek wil opzoeken. Samen met door hem uitgenodigde sprekers komen thema’s aan de orde als de zorg, de voedselproductie, de opvang van vluchtelingen en de ontwerpopgaven van na de economische crisis. Ook presenteert het Atelier het door The Missing Link geïnspireerde programma Here Comes the Sun.


Het volledige programma van de IABR vind je online.

Verder

En dan zijn er nog rondleidingen door de tentoonstelling door de curatoren, een presentatie van het IABR–Ateliers Oost-Vlaams Kerngebied, Wunderkammer-performances, fietsexcursies door het M4H+-gebied, openbare gesprekken met ontwerpbureaus, een programma van het Stimuleringsfonds voor de Creatieve Industrie en nog veel meer.


Wat zeker is, is dat het programma pas af is als de werkbiennale klaar is. Houd daarom oog op onze agenda of meld je aan voor onze nieuwsbrief.