Community of practice: landschap als vestigingsvoorwaarde

Met de publicaties ‘Blind Spot’ en ‘Spot On’ is het landschap in de sfeer van regionale economie stevig bij beleidsmakers en bedrijven op de agenda gezet. Landschap blijkt een belangrijke factor of zelfs een voorwaarde te zijn voor de vestiging van bedrijven. Het College van Rijksadviseurs sluit zich aan bij de initiatiefnemers van deze publicaties en zet zich tot en met 2020 in om de Community of Practice rondom het thema te versterken.

Rondom het onderwerp ‘Landschap als Vestigingsvoorwaarde’ lopen diverse pilotprojecten die centraal staan in de beide publicaties. Daarmee is een veelzijdige community of practice ontstaan van ca. 180 beleidsmakers, ontwerpers, onderzoekers, studenten en decisionmakers. Het College van Rijksadviseurs sluit zich aan bij de initiatiefnemers van het traject: Staatsbosbeheer, de Rijksdienst Cultureel Erfgoed en de Vereniging Deltametropool. Deze vier organisaties zetten de community voort tot en met 2020.

Voortzetting van de community

De partners organiseren op dinsdagmiddag 2 oktober een startbijeenkomst samen met ontwerpers en beleidsmakers van nieuwe en bestaande pilotprojecten. Daarmee kan de community of practice in 2018 verbreed worden met relevante kennispartners en initiatieven. In 2019 biedt het netwerk kansen om van elkaars ervaringen te leren en in 2020 komen de resultaten aan bod tijdens de volgende Landschapstriënnale, die zal plaatsvinden in Brabant.

Geïnteresseerd om deel te nemen aan de community of practice of een project aan te melden? Meer informatie over het onderwerp is te vinden op de website van Vereniging Deltametropool.