Brood en Spelen op de Dutch Design Week

Kom op 22 oktober naar de Dutch Design Week in Eindhoven voor een inspirerende bijeenkomst over nieuwe perspectieven op het platteland.

Schuur

Tijdens deze bijeenkomst wordt u meegenomen in de thematiek en achtergronden van de ontwerpprijsvraag Brood en Spelen. Welke ontwerpvraagstukken spelen er op het platteland? Hoe helpt de prijsvraag bij het zoeken naar nieuwe perspectieven voor het platteland? En hoe staat het met de uitwerking van de plannen van de winnende teams?

Programma

15.00uur     Inloop
15.30uur     Opening en welkom door Gedeputeerde Noord-Brabant Erik van Merrienboer

15.40uur     Nieuwe perspectieven voor het platteland door Floris Alkemade                    

Rijksbouwmeester en juryvoorzitter van de prijsvraag spreekt over zijn visie op het landelijkegebied en wat ontwerpers kunnen bijdragen aan de noodzakelijke verandering.

15.55 uur     Inspiratie door fotograaf Henk Wildschut.

Toen fotograaf Henk Wildschut in 2012 zich ging verdiepen in het onderwerp Voedsel zat hij zelf vol vooroordelen over de voedselindustrie. Die was in zijn ogen oneerlijk, ongezond en onethisch. Maar al snel bleken deze aannames iets te kort door de bocht te zijn.
Henk Wildschut duikt in de beeldvorming van deze tijd en neemt ons mee in zijn fotografisch verhaal over beeld versus de realiteit van het boerenleven.
 
16.30uur    ‘Brandend Zand’ en ‘Verbeelding in schemergebied'  door Bart de Zwart en Hans Peter Benschop
Bart en Hans Peter sporen ons aan om door te dringen tot de logica van de zandgronden en deze aan te grijpen als leidraad voor toekomstige ontwikkelingen. 

                       
16.55uur     Voordracht door Stadschroniqueur van ‘s-Hertogenbosch Eric Alink
 
17.00uur     Einde + Borrel

Tussen de bijdragen door licht een aantal winnaars toe wat hun drijfveren zijn en wat ze meemaken op weg naar realisatie van hun plannen.  

Aanmelden

Belangstellenden zijn van harte welkom om bij deze bijeenkomst aanwezig te zijn. De toegang is - na online aanmelding - gratis. Een ticket voor de Dutch Design Week is niet noodzakelijk.

De bijeenkomst, die duurt van 15.30 uur - 17.00 uur,  wordt gehouden in Seats2Meet, Strijp S, Torenallee 24 in Eindhoven.