Rijksbouwmeestercongres 7 november in Scheveningen

Dit najaar vindt voor de tweede keer op de Pier van Scheveningen het Rijksbouwmeestercongres plaats. Titel van deze bijeenkomst, die op 7 november wordt gehouden, is ‘the Meaning of Life’. Interessante sprekers, onder wie Kim Putters, directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau, geven hun visie op de sociale aspecten uit Panorama Nederland, de toekomstvisie op de ruimteontwikkeling van Nederland.

Pier Scheveningen
Beeld: ©Pier Scheveningen

De kunst van het samenleven

Hoe kunnen we in de huidige wereld het krachtenspel herkennen en verbeelden waarbij nieuwe technologieën en nieuwe vormen van sociale segregatie ons leven beïnvloeden? Gaan we ten onder in een niet meer te controleren werveling van fatale ontwikkelingen die de hele planeet ten gronde richten of groeit er juist vanuit het instinctief gevoelde gedeelde belang een nieuw wereldbeeld waarin we nooit eerder verkende mogelijkheden kunnen ontwikkelen?

Herkennen we in het scherpe licht van alle moderne ontwikkelingen een ander mensbeeld, zien we nu beter wie we werkelijk zijn? Herkennen we ‘The Meaning of Life’?

Programma

Onder leiding van Hasna El Maroudi, gaan we op 7 november op zoek naar het antwoord op deze vragen.
Die middag kunt u luisteren naar Kim Putters (Directeur Sociaal en Cultureel Planbureau).
Hierna volgt een lezing door Floris Alkemade (Rijksbouwmeester).
Na een kort intermezzo vindt een tafelgesprek plaats met Jeanne van Heeswijk (kunstenares), Abdelhamid Idrissi (Amsterdammer van het jaar 2018) en Yasin Torunoglu (wethouder wonen, wijken, werk en ruimtelijke ontwikkeling in Eindhoven).
Josse de Voogd (geograaf) en Floris Alkemade reflecteren op dit gesprek.
De bijeenkomst wordt afgesloten met een column van Daan Roovers (Denker des Vaderlands).

Aanmelden

Aanmelden kan via: postbus.rvb.rijksbouwmeester@rijksoverheid.nl.

Dit kan tot en met 25 oktober.