Panorama4Daagse

Het College van Rijksadviseurs sluit van 21 tot en met 24 september de tour van Panorama Nederland af met de Panorama4daagse. In een serie van online uitzendingen zetten we de volgende stap: van een optimistische toekomstvisie naar de realistische en soms weerbarstige praktijk. Kijk elke dag mee op www.panorama4daagse.nl .  

Programma

De eerste uitzending – op maandag 21 september om 12.30 - gaat van start met Floris Alkemade. De Rijksbouwmeester gaat – vanuit de kloostertuin in Veghel - met presentatrice Liesbeth Staats - in gesprek over solidariteit, de kracht van ontwerp bij maatschappelijke vraagstukken en over hoe we onze woningbouwopgave kunnen inzetten om betere en leukere steden te krijgen.

Op dag twee – dinsdag 22 september om 12.30 - neemt Rijksadviseur voor het Landschap Berno Strootman je mee naar het Diemerpark in Amsterdam. Hij vertelt over het belang van groen in de directie leefomgeving, over hoe het Nederlandse landschap onder druk staat en hoe we weer toe moeten naar een rijk boerenland.

Daan Zandbelt, Rijksadviseur voor de stad, is op woensdag 23 september om 12.30 uur te gast in het wijkpaleis in Rotterdam West, waar hij in gesprek gaat over de kracht van een gemengde wijk. Ook vertelt hij hoe je met ruimtelijke ingrepen gelijke kansen kan creëren voor  bewoners.  

Op donderdag 24 september worden om 12.00 uur live de winnaars bekend gemaakt van de prijsvraag Panorama Lokaal, een ontwerpprijs om de randen van de stad een nieuwe impuls te geven.

De Panorama4daagse sluiten we af met een live talkshow, waarin we terugblikken op de tour van Panorama Nederland. De tentoonstelling van Panorama Nederland bezocht meer dan 50 locaties. Duizenden mensen stapten in het panorama om in gesprek te gaan over de toekomst van hun dorp, stad of provincie.  Ook kijken we vooruit. De roep om meer regie op het ruimtelijk domein neemt toe. We gaan in gesprek over hoe de overheid dat het beste zou kunnen doen.

Later terugkijken?
Het is mogelijk om de uitzendingen op een later moment te zien, Dat kan op de website www.panorama4daagse.nl Ook de tentoonstelling van Panorama Nederland is de komende maanden nog te zien. Zo staat hij in van dinsdag 29 september tot dinsdag 13 oktober in Forum in Groningen

Op de hoogte blijven van deze Panorama4Daagse? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief van het College van Rijksadviseurs.