Brabantse onderscheiding ‘Hertog Jan’ voor Rijksbouwmeester Floris Alkemade

Vanwege zijn grote verdiensten op het gebied van stedenbouw en ruimtelijke vormgeving ontving Rijksbouwmeester Floris Alkemade zaterdag de Hertog Jan, een onderscheiding van de provincie Noord-Brabant. Floris Alkemade kreeg het beeldje uitgereikt door commissaris van de Koning Wim van de Donk. 

Floris Alkemade zette tal van vraagstukken op de agenda, van de noodzakelijke vernieuwing van naoorlogse wijken, de ontwikkelingen op het landelijk gebied tot de opvang van vluchtelingen. De Brabander heeft volgens de provincie mensen bijeengebracht met de vraag ‘wat willen wij met de inrichting van het land’ en stond daarbij ook de provincie met raad en daad bij.

Hertog Jan

Hertog Jan wordt uitgereikt aan mensen die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor Brabant en de Brabantse samenleving. De onderscheiding is een beeldje van Hertog Jan te paard, naar een ontwerp van Willy van der Putt.