Uitnodiging: lezing Rijksbouwmeester Groningen

Sinds december 2018 toert de tentoonstelling Panorama Nederland door alle provincies. Het College van Rijksadviseurs schetst er een aantrekkelijk toekomstperspectief voor Nederland mee. In oktober is Groningen aan de beurt. Donderdag 8 oktober geeft Rijksbouwmeester Floris Alkemade een lezing in Forum Groningen. U bent van harte uitgenodigd de bijeenkomst bij te wonen.

De opgave in de Groningse Eemsdelta is het herstellen van aardbevingsschade en het versterken van de schoonheid van het cultuurhistorisch landschap. In het gebied werkt de Rijksbouwmeester aan de verbeelding van een optimistisch en aantrekkelijk toekomstperspectief waarbij de nadruk ligt op de positieve effecten, ook daar waar de aanpassingen offers vragen.

Repair with gold

Floris Alkemade zou de aanpassingen graag doen in de traditie van de Japanse techniek Repair with gold. Kunnen sporen van breuk en herstel bijdragen aan een nieuw wenkend ruimtelijk perspectief voor de gemeente Eemsdelta? Kunnen we de zichtbare aardbevingsschade herstellen om de schoonheid van het cultuurhistorisch waardevolle gebied met zijn karakteristieke dorpen van een optimistisch ruimtelijk perspectief te voorzien?

Panorama Nederland

De Rijksbouwmeester ontwikkelde samen met het College van Rijksadviseurs de tentoonstelling Panorama Nederland. Een verbeelding van een optimistisch en aantrekkelijk toekomstperspectief voor Nederland. De complexe ruimtelijke opgaven van nu bieden tevens een uitgelezen kans on Nederland rijker, hechter en schoner te maken. Het oproepen van ‘verlangen naar verandering’ is volgens hem cruciaal, en daarvoor is verbeeldingskracht nodig.

Aanmelden

De lezing van Floris Alkemade vindt plaats op donderdag 8 oktober.
Tijd: 19.30 uur
Locatie: Forum Groningen, Rabo Studio
Organisatie: GRAS i.s.m. Provinciaal Bouwheerschap en Forum Groningen

Wilt u bij de lezing zijn? Mail naar panoramaNL@platformgras.nl. De entree bedraagt €7,50.

Panorama Nederland is van dinsdag 29 september tot dinsdag 13 oktober te bezichtigen in Forum Groningen.