Afscheid Floris Alkemade

Floris Alkemade neemt op 9 september afscheid. Tijdens een online talkshow – rechtstreeks vanuit De Balie in Amsterdam - blikt Floris met gasten terug op zes jaar Rijksbouwmeesterschap.

Floris Alkemade

Floris Alkemade was de afgelopen jaren intensief betrokken bij diverse Rijksvastgoedprojecten, waaronder de renovatie van het Binnenhof en Paleis Huis ten Bosch. Maar het is vooral de kracht van verbeelding dat zijn Rijksbouwmeesterschap typeert. Hij daagde ontwerpers voortdurend uit om te werken aan de grote maatschappelijke opgaven en bestuurders liet hij zien hoe juist ontwerp kan worden ingezet om complexe vraagstukken te realiseren. Met Panorama Nederland toonde hij een optimistisch toekomstperspectief van Nederland. Zijn essay 'De Toekomst van Nederland, de kunst van richting te veranderen' oogstte bij een breed publiek veel lof.

Het afscheid van Floris Alkemade wordt donderdag 9 september uitgezonden via de website www.here-comes-the-sun.nl. De uitzending - onder leiding van presentator Renze Klamer - start om 16.00 uur.