Terugkijken: Afscheid Floris Alkemade

Floris Alkemade heeft 9 september afscheid - na een peridoe van zes jaar - afscheid genomen als Rijksbouwmeester. Tijdens een online talkshow – rechtstreeks vanuit De Balie in Amsterdam - blikt Floris met gasten terug op zes jaar Rijksbouwmeesterschap. Floris Alkemade: Ik heb de afgelopen jaren gegeven wat ik had, maar er tegelijkertijd zo veel meer voor teruggekregen. Waarvoor dank!' 

Floris Alkemade nam op donderdag 9 september afscheid als Rijksbouwmeester én voorzitter van het College van Rijksadviseurs. Na een periode van zes jaar draagt hij het Rijksbouwmeesterschap over aan Francesco Veenstra. Live vanuit De Balie in Amsterdam blikken Floris en zijn gasten - bouwmeesters Nathalie de Vries en Paul Roncken, Officier van Justitie Loes van der Wees, Hans Huijbers, voormalig voorzitter van ZLTO, Jet Bussemaker van de Raad voor de Volksgezondheid en Samenleving en staatssecretaris Knops van Binnenlandse Zaken - terug op deze periode. De Talkshow wordt gepresenteerd door Renze Klamer.

Floris Alkemade

Floris Alkemade nam op donderdag 9 september afscheid als Rijksbouwmeester én voorzitter van het College van Rijksadviseurs. Na een periode van zes jaar draagt hij het Rijksbouwmeesterschap over aan Francesco Veenstra. Live vanuit De Balie in Amsterdam blikken Floris en zijn gasten - bouwmeesters Nathalie de Vries en Paul Roncken, Officier van Justitie Loes van der Wees, Hans Huijbers, voormalig voorzitter van ZLTO, Jet Bussemaker van de Raad voor de Volksgezondheid en Samenleving en staatssecretaris Knops van Binnenlandse Zaken - terug op deze periode. De Talkshow wordt gepresenteerd door Renze Klamer.

Floris Alkemade was de afgelopen jaren intensief betrokken bij diverse Rijksvastgoedprojecten, waaronder de renovatie van het Binnenhof en Paleis Huis ten Bosch. Maar het is vooral de kracht van verbeelding dat zijn Rijksbouwmeesterschap typeert. Hij daagde ontwerpers voortdurend uit om te werken aan de grote maatschappelijke opgaven en bestuurders liet hij zien hoe juist ontwerp kan worden ingezet om complexe vraagstukken te realiseren. Met Panorama Nederland toonde hij een optimistisch toekomstperspectief van Nederland. Zijn essay 'De Toekomst van Nederland, de kunst van richting te veranderen' oogstte bij een breed publiek veel lof.

Het afscheid van Floris Alkemade is terug te kijken op youtube