New European Bauhaus festival

Van 9 tot 12 juni vindt in Brussel het eerste New European Bauhaus-festival plaats. Vier dagen lang zijn er interessante lezingen, discussies, performances en tentoonstellingen rondom de thema’s schoonheid, duurzaamheid en inclusiviteit. Het College van Rijksadviseurs organiseert op vrijdag 10 juni een internationaal bouwmeestersdebat met bouwmeesters uit Zweden, Ierland, België en Nederland over de vraag hoe bouwmeesters kunnen bijdragen aan een duurzame, mooie en rechtvaardige toekomst. Het gesprek vindt plaats in Stam Europa van 13.30 – 15.00 uur en is openbaar toegankelijk.

NEB festival

Verduurzaming iconische kerkgebouwen

Ook stellen we drie ontwerpvoorstellen tentoon om negen iconische kerkgebouwen te verduurzamen. Het zijn de resultaten van de ontwerpprijsvraag Sublieme Schoonheid | Sublieme Duurzaamheid, die het College van Rijksadviseurs samen met de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed organiseerde.

New European Bauhaus

Het New European Bauhaus is een initiatief van de Europese Commissie om de duurzaamheidsdoelstellingen van de Europese Green Deal dichterbij de belevingswereld van mensen te brengen. Daar zijn ontwerp- en verbeeldingskracht belangrijke instrumenten voor. Het College van Rijksadviseurs is partner van New European Bauhaus en tevens nationaal aanspreekpunt.