Aftrap debat aanbestedingssystematiek in Kröller-Müller Museum

Op donderdag 14 september as. organiseert het Kröller-Müller Museum in samenwerking met het College van Rijksadviseurs en de Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus (BNA) een debat over de huidige aanbestedingssystematiek. Het is het eerste in een reeks waarin wordt ingezoomd op de rol en wensen van opdrachtgevers en architecten.

Aanleiding is de architectenselectie in 2018 van het Kröller-Müller voor de uitbreiding van het museum. Deze heeft de afgelopen maanden veel aandacht gekregen in de vakpers en onder vakgenoten, waardoor de discussie over het huidige aanbestedingsregime opnieuw op scherp is gezet. Zijn de grenzen van het systeem bereikt? Moet het anders, en kan dat ook? Hoe zou het anders moeten?

Na afloop is er de gelegenheid om met elkaar van gedachten te wisselen tijdens een borrel. Het debat vindt plaats van 14.00 tot 17.00 uur in het Kröller-Müller Museum in Otterlo. Noteer deze datum alvast in de agenda, het officiële programma volgt.

Beeld: ©Kröller-Müller Museum / Marjon Gemmeke