Regiobouwmeester aardbevingsgebied gestart

De afgelopen zomer heeft de rijksoverheid met snelheid gehandeld om een regiobouwmeester in het aardbevingsgebied aan te stellen. Van harte met deze belangrijke opdracht, Enno Zuidema! Het is heel goed nieuws dat hij zich in gaat zetten voor de grote ruimtelijke opgave in een gebied waar wordt gebouwd met een verleden en waar tegelijkertijd de toekomst wordt vormgegeven.

Zoals Enno Zuidema dit zelf zegt: ‘Groningen moet beter uit deze periode komen. En zichzelf blijven. Het gebied is bijzonder en kwetsbaar. De mensen willen vooruit’. Ruimtelijke kwaliteit, Groningse identiteit en de Groningers bijstaan bij de veelheid aan keuzes die bij een versterkingsproject op hun pad komen is niet alleen een eervolle maar ook een urgente en noodzakelijke taak. Daarin staan alle bouwmeesters die actief zijn in het gebied aan zijn zijde.
 
Rijksbouwmeester Francesco Veenstra deed eerder een aantal aanbevelingen aan staatssecretaris Vijlbrief van Mijnbouw waarin hij o.a. pleitte voor het toevoegen van een onafhankelijke ruimtelijke denker aan het team van de NCG en een fundamentele rol voor architecten in de versterkingsopgave. 

Woning 't Zandt - Groningen