Fotowedstrijd Steegjes Appingedam

Appingedam kennen we van de hangende keukens, maar minstens zo kenmerkend zijn de vele steegjes in de stad. Van oudsher belangrijk voor het vervoer van turf tussen water, kade, steeg en straat, zoals vandaag de dag nog aan het stratenpatroon is af te lezen. Maar de steegjes raakten in onbruik en daarmee in vergetelheid.

Beeld: RCE
steegje Appingedam

Help jij mee de steegjes in Appingedam nieuw leven in te blazen zodat ze weer onderdeel worden van het stadse leven? Laat zien hoe jij de steegjes in de stad beleeft. Deel je foto’s van een steegje en geef aan wat volgens jou opvallend of bijzonder is. Foto’s van nu zijn welkom, maar ook historische foto’s uit een familiealbum.

Meedoen

Stuur voor 7 oktober je foto in voor de fotowedstrijd #steegjesAppingedam en maak kans op een plekje op de tentoonstelling in het Museum Stad Appingedam en een rondvaart.

Meedoen kan op twee manieren:

  • Post je foto (minimaal 1 MB) van een steegje of een facet van een steegje dat jou aanspreekt op Instagram en voorzie het van de hashtag #steegjesAppingedam en tag het museum @museumstadappingedam. Geef in je post de locatie van de foto aan.
  • Mail je foto naar info@museumstadappingedam.nl o.v.v. #steegjesAppingedam.

Met het insturen van de foto geef je het Museum Stad Appingedam toestemming de foto onder naamsvermelding te gebruiken voor de fotowedstrijd. Kijk voor meer informatie op de website van het Museum Stad Appingedam.

Initiatief

Dit is een fotowedstrijd van de gemeente Eemsdelta, het College van Rijksadviseurs, de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en het Museum Stad Appingedam ter ere van de geschiedenis en de toekomst van de Damster steegjes. Het College van Rijksadviseurs wil oog houden voor wat de samenleving waardevol vindt. Cultureel erfgoed is een belangrijke bron van onze identiteit en dient als inspiratie voor innovatie en creativiteit. Daarbij blijven we graag in gesprek over welke waarden een plek of gebied heeft.