Advies Schelde aan de VNSC

Het College van Rijksadviseurs heeft de VNSC ongevraagd een advies aangeboden in het kader van het VNSC-Onderzoeksprogramma over de Schelde. Dat onderzoeksprogramma levert belangrijke bouwstenen voor de zogenaamde “Agenda voor de Toekomst” die in 2017 opnieuw in de VNSC zal worden geagendeerd en die in 2018 vaste vorm aan moet gaan nemen. Het CRa vond dat een goede aanleiding en een juiste context om dit advies te lanceren.

Het advies is gebaseerd op een cartografisch onderzoek dat is vastgelegd in de Hydrobiografie van het Schelde-estuarium. Dat rapport is samengesteld door landschapsarchitect Jan-Willem Bosch van bureau Bosch/Slabbers in opdracht van het CRa en is tijdens het Scheldesymposium op 23 november 2016 aangeboden door Eric Luiten, voormalig Rijksadviseur voor Landschap en Water.