CRa Symposium over omgevingskwaliteit

Op donderdag 24 september a.s organiseert het College van Rijksadviseurs een symposium over omgevingskwaliteit. Aanleiding is het gevraagde advies dat het CRa in voorbereiding heeft aan minister Schultz van Infrastructuur en Milieu, in het licht van de op te stellen Nationale Omgevingsvisie.

CRa logo

Onder leiding van Ruben Maes zullen rijksbouwmeester Floris Alkemade en rijksadviseurs Eric Luiten en Rients Dijkstra in gesprek gaan met prof. Geert Teisman (Erasmus Universiteit), Cees Brandsen (Rijkswaterstaat), prof. André Faaij (Rijksuniversiteit Groningen), Caroline Gehrels (Arcadis), Bart Parmet (Bureau Deltacommissaris) en Marja van der Tas (Commisise m.e.r.). Insteek is het operationaliseren van ruimtelijke kwaliteit, in de nieuwe Omgevingswet omschreven als omgevingskwaliteit. De uitkomsten van de discussie zullen worden meegenomen in het CRa-advies dat begin november wordt uitgebracht.

U bent van harte uitgenodigd om hierover mee te discussiëren.
Meldt u zich zo spoedig mogelijk aan via postbus.rijksadviseurs@rijksoverheid.nl

Datum: 24 september van 14.30-17.00 uur, aansluitend borrel.
Locatie: Glazen Zaal, Prinsessegracht 26, Den Haag.

Op verzoek van het CRa schreef Peter Paul Witsen het essay Waard of niet over omgevingskwaliteit en de veranderende rol van de rijksoverheid. Dit essay kunt u downloaden door op de link te klikken.