College van Rijksadviseurs op Dutch Design Week

Nog even en de Dutch Design Week gaat weer van start. Net als voorgaande jaren krijgen verschillende projecten van het College van Rijksadviseurs hier een platform. Zo staat Panorama Nederland van 19 tot 27 oktober tentoongesteld in het midden van hal 4 in het Klokgebouw. Panorama Nederland is een toekomstperspectief voor de ruimtelijke inrichting van Nederland. Kom kijken in Eindhoven en 'Step inside the future of The Netherlands'.

Logo DDW 2019

Panorama Lokaal

Voor het eerst op Dutch Design Week is er midden in Panorama Nederland een installatie over Panorama Lokaal te zien, de nieuwste ontwerpprijsvraag van het College van Rijksadviseurs. Hoe maken we de stadsranden klaar voor de toekomst? Dat is de vraag die hierin centraal staat. Gemeenten en wooncorporaties konden de afgelopen maanden locaties aanmelden: woonwijken uit de jaren 60, 70 en 80, aan de rand van stad en groen. Vervolgens wil Panorama Lokaal creatieve en multidisciplinaire teams plannen laten maken om locaties nieuw leven in te blazen. Donderdagmiddag 24 oktober wordt om 14.00 uur bekend gemaakt welke wijken doorgaan naar de de tweede ronde. Aanmelden kan hier.

Architecture & Public Space

Rijksbouwmeester Floris Alkemade is content partner van de DDW Architecture & Public Space Talk op zondagmiddag 20 oktober. In deze Talk wordt nagedacht over nieuwe ontwerpconcepten voor de toekomst van bouwen, stedelijke transformatie en openbare ruimte. Kom meer te weten over circulariteit, technologie en steden creëren met en voor mensen. Zie hier welke sprekers er deze middag nog meer te zien zijn.

Naast de Talk op zondag heeft Floris Alkemade mede de thematische designroute Architecture & Public Space samengesteld. Een route die bezoekers te voet, op de fiets of met een Renault Design Ride langs een speciale selectie van exposities, presentaties, lezingen en muziek leidt. De route is binnenkort te vinden op de site van DDW.