Publieke bijeenkomst: De 22e eeuw begint nú

Of het nu gaat om klimaat, energie, wonen, landbouw of water: we zullen anders met onze ruimte moeten omgaan. Om nu de juiste beslissingen te nemen over deze complexe opgaven, is het belangrijk om ver vooruit te kijken. Het College van Rijksadviseurs (CRa) zet in het 3-jarig programma ToekomstatelierNL2100 ontwerpend denken in als methode om uit te zoomen en grenzen van tijd, ruimte, domeinen en disciplines te overstijgen. We nodigen u met veel plezier uit om ons allereerste Toekomstatelier op 1 april digitaal bij te wonen.

NL2100 De 22e eeuw begint nu

Het eerste Toekomstatelier

In het eerste Toekomstatelier van 30 maart tot en met 1 april wordt het toekomstdenken toegepast op concrete vraagstukken. Op 30 en 31 maart werken kleine teams van ontwerpers, experts en kunstenaars aan verschillende onderwerpen. Het afgelopen half jaar hebben ontwerpbureaus met experts aan de stromen gewerkt. De stromen van mensen en dieren, goederen en grondstoffen werden onderzocht, de zogenaamde netwerklaag. Tijdens het Toekomstatelier passen zij de opgedane inzichten toe op de energiehoofdstructuur en brengen ze de samenhang met andere ruimtelijke opgaven in beeld. Daarnaast werken er andere ontwerpers en kunstenaars aan de verbeelding van onderdelen van het toekomstdenken.

Blokkenschema

Programma

Op 1 april komt dit alles samen op de publieksdag, zijn de eerste inzichten te zien in speciaal daarvoor ingerichte ruimtes en bespreken we de belangrijkste onderwerpen met prominente gasten in een serie talks. Ook de verbeeldingskracht krijgt een podium. Ontwerpbureaus en kunstenaars maken verbeeldingen rond het Toekomstdenken, die u tijdens en de tussen de talks kunt bekijken en bespreken.

logo wit

Platform

Meer informatie over het programma, de ontwerpbureaus, de talks en de makers is te vinden op het platform www.Nl2100.nl.

Op dit platform zijn de talks op 1 april ook live te volgen.
 

Hartelijke groet,

Namens Jannemarie de Jonge, Francesco Veenstra en Wouter Veldhuis

Het College van Rijksadviseurs