Young Innovators komen aan het woord

De ‘Young Innovators’ bestaat vijf jaar. Het project is in het leven geroepen door het College van Rijksadviseurs om talent kansen te geven. En dat werpt zijn vruchten af. Vijf jaar al kijken jonge ontwerpers onbevangen en fris naar grote ruimtelijke opgaven. En vijf jaar lang komen ze al met onorthodoxe en creatieve oplossingen. Tijd voor een feestje.

In een serie interviews komt een deel van deze Young Innovators aan het woord.

We vieren het eerste jubileum online. In interviews gaan Young Innovators terugblikken en vooruitblikken. Als bijzondere traktaties delen zij de komende maanden op deze site hun ervaringen. Wat hebben zij aan hun opdracht overgehouden in hun werkzame leven? Is er een ‘voor’ en een ‘na’ sinds hun deelname aan Young Innovators? Hoe beïnvloedt de maatschappelijke maar tegelijk ook vrije opdracht hun werk?
Ook komen we te weten hoe de samenleving profiteert van hun werk en wat zij vinden van de begeleiding van de Rijksadviseurs en experts uit het veld. De kracht van het project is dat nieuwe ideeën via samenwerking een concreet resultaat opleveren.

Met het Young Innovators programma koppelt het College van Rijksadviseurs jonge, talentvolle vakgenoten aan grote ruimtelijke opgaven, zoals waterveiligheid, duurzame energietransitie, mobiliteit en gebiedsontwikkeling. "Ik proef bij de jonge generatie ontwerpers een behoefte om zich verder te willen verdiepen in deze ruimtelijke vraagstukken. En dat is mooi, want zo kun je met ontwerp maatschappelijke meerwaarde creëren," zei Rijksbouwmeester Floris Alkemade die vandaag tijdens de ‘Dag van de jonge ontwerper’ vertelde over het jubileum. Wordt vervolgd dus!