Flexwonen

Voor de studie ‘Flexwonen’ hebben ontwerpers woningen toegevoegd of gebouwen een andere bestemming gegeven. Ze deden dit in een vooraf uitgezochte vierkante kilometer in een stad. In een serie interviews - die de komende maanden op deze pagina verschijnen - vertellen zij en andere betrokkenen over de ideeën de papier en de weg naar de praktijk.  

Floris Alkemade

Rijksbouwmeester Floris Alkemade over Flexwonen

Om tegemoet te komen aan die behoefte moeten we niet alleen meer, maar vooral andere woningen bouwen, stelt rijksbouwmeester Floris Alkemade in deze column. Hij vroeg ontwerpers om flexibele woonoplossingen te bedenken, die niet alleen snel te realiseren zijn, maar die ook een nieuwe impuls kunnen geven aan bestaande woonwijken. "Veel partijen bieden flexibee woonoplossingen aan, maar het wordt pas echt interessant als je bekijkt wat ze kunnen betekenen voor bestaande wijken, "

Lees de column van Floris Alkemade

Marjolein van Eig
©Hans Reitzema
Marjolein van Eig

Architect Marjolein van Eig over flexwonen in Putten

Architect Marjolein van Eig ging voor het onderzoek naar flexwonen aan de slag in Putten. Hier ziet zij mogelijkheden voor starterswoningen tussen de bestaande huizen. Als het meezit, fleurt de hele buurt op van die extra woningen. In dit interview legt ze uit waarom. 

Lees het interview met Marjolein van Eig.